Vánoční marcipán

Recept na marcipán z namletých mandlí, sušeného mléka a mandlového sirupu.


4.36x
45 min
2×

Postup přípravy

Mandle spaříme, oloupeme, necháme vychladit a osušíme. Pak mandle na velmi jemno nastrouháme a smícháme s prosátým cukrem a sušeným mlékem.

K mandlové směsi přidáme bílky a mandlový sirup, který můžeme nahradit lesním medem. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie, poté necháme v chladu chvíli odpočinout. Vánoční marcipán samozřejmě můžeme také obarvit (potravinářským barvivem, kakaem).

S vánočním marcipánem pracujeme dle potřeby, můžeme jej vyválet a formičkami vykrajovat nejrůznější tvary, modelovat figurky apod.

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vánoční marcipán

Zpět na recept