Vánoční marcipán

Recept na marcipán z namletých mandlí, sušeného mléka a mandlového sirupu.


4.36x
45 min
2×

Postup přípravy

Mandle spaříme, oloupeme, necháme vychladit a osušíme. Pak mandle na velmi jemno nastrouháme a smícháme s prosátým cukrem a sušeným mlékem.

K mandlové směsi přidáme bílky a mandlový sirup, který můžeme nahradit lesním medem. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie, poté necháme v chladu chvíli odpočinout. Vánoční marcipán samozřejmě můžeme také obarvit (potravinářským barvivem, kakaem).

S vánočním marcipánem pracujeme dle potřeby, můžeme jej vyválet a formičkami vykrajovat nejrůznější tvary, modelovat figurky apod.

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vánoční marcipán

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena