Vánočka z Kolína

Jednoduchá příprava vánočky, která při nakrojení provoní vaši kuchyňku! Tento recept jsem získala od tety z Kolína a od té doby zdobí domácí vánočka náš stůl.


3.2141x
60 min

Postup přípravy

Všechny suroviny i kandované ovoce a hrozinky spolu dobře promícháme a připravíme si těsto. Aby nelepilo, podle potřeby přidáváme trošku polohrubé mouky.

Vytvoříme si válec, který rozdělíme na 5 dílů. Z dílů si uválíme „hady“ a ze tří upleteme cop – spodní část vánočky, zbylé dva vzájemně stočíme a položíme na připravený cop.

Vánočku potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sekanými loupanými mandlemi a ořechy.

Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 150°C asi 45 minut.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vánočka z Kolína

Zpět na recept