Vánočka z Kolína

Jednoduchá příprava vánočky, která při nakrojení provoní vaši kuchyňku! Tento recept jsem získala od tety z Kolína a od té doby zdobí domácí vánočka náš stůl.


3.2141x
60 min

Ingredience

8 lžicolej
1 špetkasůl
2 ksvejce
7-8 lžicmléko
250 gtvaroh
100 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
300 ghladká mouka
100 gpolohrubá mouka
hrozinky
kandované ovoce
1 balíčekprášek do pěčiva

na potření

vejce

na ozdobu

lupínky mandlí

Postup přípravy

Všechny suroviny i kandované ovoce a hrozinky spolu dobře promícháme a připravíme si těsto. Aby nelepilo, podle potřeby přidáváme trošku polohrubé mouky. Vytvoříme si válec, který rozdělíme na 5 dílů. Z dílů si uválíme „hady“ a ze tří upleteme cop – spodní část vánočky, zbylé dva vzájemně stočíme a položíme na připravený cop. Vánočku potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sekanými loupanými mandlemi a ořechy. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 150°C asi 45 minut.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vánočka z Kolína

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena