Vanilkový krém pasticcera

Známý italský krém pasticcera, kterým doplňujeme moučníky a dorty.


4.817x
30 min

Ingredience

100 gcukr
4 ksžloutek
0.5 paličkyvanilka
0.5 lplnotučné mléko
40 gmouka 00

podle chuti

citronová kůra

Postup přípravy

Na plotnu dáme mléko s nastrouhanou a důkladně očištěnou citronovou kůrou. Pozor, jen žlutou část, neboť s bílou částí by krém zhořkl. Přidáme i vanilku, kterou rozpůlíme a špičkou nožíku ji vybereme. Přidáme trochu cukru a zamícháme. Na plotnu dáme žloutky, které rozmícháme s cukrem do pěny. Mouku prosejeme a přisypáváme ji ke žloutkům. Za stálého míchání přiléváme mléko, ze kterého jsme odstranili citronovou kůru. Přivedeme k varu, nepřestáváme míchat a vaříme 3 - 4 minuty. Vanilkový krém ihned přelijeme do mísy. Pokud vanilkový krém nebudeme hned používat, po vychladnutí přikryjeme transparentní kuchyňskou fólií a dáme do lednice. Na pasticcera krém je více receptů - s maizenou, sojovým mlékem, ale dá se udělat i bez vajec. Pasticcera krém je výborný do dortů a zákusků.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vanilkový krém pasticcera

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena