Vanilkový krém pasticcera

Známý italský krém pasticcera, kterým doplňujeme moučníky a dorty.


4.817x
30 min

Postup přípravy

Na plotnu dáme mléko s nastrouhanou a důkladně očištěnou citronovou kůrou. Pozor, jen žlutou část, neboť s bílou částí by krém zhořkl. Přidáme i vanilku, kterou rozpůlíme a špičkou nožíku ji vybereme. Přidáme trochu cukru a zamícháme.

Na plotnu dáme žloutky, které rozmícháme s cukrem do pěny. Mouku prosejeme a přisypáváme ji ke žloutkům. Za stálého míchání přiléváme mléko, ze kterého jsme odstranili citronovou kůru. Přivedeme k varu, nepřestáváme míchat a vaříme 3 - 4 minuty.

Vanilkový krém ihned přelijeme do mísy. Pokud vanilkový krém nebudeme hned používat, po vychladnutí přikryjeme transparentní kuchyňskou fólií a dáme do lednice.

Na pasticcera krém je více receptů - s maizenou, sojovým mlékem, ale dá se udělat i bez vajec.

Pasticcera krém je výborný do dortů a zákusků.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vanilkový krém pasticcera

Zpět na recept