Recept na tradiční české vánoční cukroví. Vanilkové rohlíčky pečeme jako první ze všech druhů cukroví, aby stihly proležet.
Hodnocení
4.5
/ 5 (551x)
Chutnalo
14x
Ingredience
Ostatní
SkořiceNaN
Žloutek1 ks
Cukr moučka60 g
Hladká mouka 180 g
Máslo ( nebo tuk )140 g
Vlašské ořechy mleté60 g
Moučkový a vanilkový cukr
Postup přípravy
Máslo pokrájíme a při pokojové teplotě ho promícháme s moučkovým cukrem a se žloutkem.
Přidáme mleté ořechy, lžičku vanilinového cukru, špetku mleté skořice, prosátou mouku a rychle vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme odležet přikryté asi hodinu v ledničce.
Z těsta odkrajujeme kousky, které vyválíme na dlouhé válečky, ze kterých ukrajujeme stejně dlouhé dílky. Na mírně pomoučeném válu z nich tvarujeme rohlíčky.
Přeneseme na vymaštěný plech a pečeme v horké troubě do mírného zrůžovění.
Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilinového cukru a necháme vychladnout.
Nejlepší rohlíčky jsou asi 14 dní uleželé ve studené místnosti. V tomto případě platí - čím starší, tím lepší.
Chuťově skvělé a snadné na přípravu, děkuji! Jen z malých úhledných rohlíčku se staly tlustý rohlíky - pozor zvětší objem opravdu hodně.
Olí
Komentář k receptu Vanilkové rohlíčky
Výborné, pekla jsem na 160°C cca 15min.
Karolína
vanilkové rohlíčky
tady mám recept na
vanilkové rohlíčky,recept
mám od své tety,která peče
ve velkém a denně-peče
koláče,dorty,zákusky,slané
pečivo,cukroví....
280 g hladká mouka
210 g máslo zlatá haná
100 g mleté vlašské ořechy
70g cukr moučka
po upečení ještě teplé rohlíčky obalit v moučkovém cukru+vanilkovém cukru asi 2-3 sáčky
těsto nechat v lednici odležet aspoň 1 hodinku,lépe se potom tvaruje,z tohoto množství vyjdou 2 plechy
Jana
Já teda nevím jak to děláte nebo co dělám špatně, ale rohlčky se mi na plechu spojili do jednoho velkého koláče:/
ebirka
výborné rohlíčky
Vzhledem k tomu jaký měly úspěch v předchozích letech, budu tyto rohlíčky dělat již potřetí, jsou výborné.