U nás jsou kokosky velmi oblíbené a tak je peču na několik způsobů. Tyto vždy zmizí první, voní a chutnají po vanilce a jejich chuť je ještě doplněna mandlí.
Hodnocení
3.1
/ 5 (195x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
1 plechovka
salko
230 g
strouhaný kokos
2 ks
vanilkový lusk
na ozdobu
1 hrst
mandle (loupané)
Postup přípravy
Vanilkové lusky podélně rozřízneme a seškrábeme dřeň. Tu dáme do mísy a smícháme s kokosem a salkem. Vzniklou hmotu necháme asi 20 minut odležet.
Na vymaštěný plech tvoříme hromádky, na jejichž vrch vždy přitlačíme půlku oloupané mandle.
Vanilkové kokosky s mandlemi nepečeme, ale sušíme v předehřáté troubě na 130°C dorůžova.