Vanilková Panna Cotta s polevou

Vynikající vanilková Panna Cotta s čokoládovou polevou.


4.816x
75 min
2×

Ingredience

120 mlmléko
500 mlsmetana
3 listyželatina
60 gcukr krystal
1 ksvanilkový lusk

na ozdobu

jahodový džem

Postup přípravy

Mísu naplníme vodou, přidáme želatinu a necháme ve vodě máčet.

Na pánev nalijeme mléko a přivedeme ho těsně k bodu varu. Nesmí se vařit. Pánev dáme pryč z ohně. Želatinu okapeme, promačkáme a vložíme do mléka.

Smetanu nalijeme do druhé pánve, přidáme cukr, podélně rozříznutý vanilkový lusk a směs přivedeme pomalu k varu za stálého míchání. Poté pánev odstavíme, vyjmeme vanilkový lusk a takto ochucenou smetanu vmícháme do mléčné směsi.

Hrnečky nebo kalíšky vypláchneme ledovou vodou, pečlivě okapeme a naplníme vytvořenou směsí na Panna Cottu.

Hotovou vanilkovou Panna Cottu dáme do lednice vychladit na několik hodin dokud neztuhne (přibližně 3-4h).

Vanilkovou Panna Cottu servírujeme vyklopením na talíř. Panna Cottu můžete polít ovocnou omáčkou, kterou připravíme mírným zahřátím jahodového džemu.
user-icon

autor Zůza


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vanilková Panna Cotta s polevou

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.