Vajíčkovo-šunková tlačenka

Výtečný studený předkrm, který lze ale servírovat jako chuťovku během dne.


3.2163x
25 min

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a nakrájíme na kostičky. Šunku oloupeme a také pokrájíme na kostičky. Zeleninu rozmixujeme, pouze kyselé okurky také nakrájíme na kostičky.

Vše promícháme, opepříme, osolíme a spojíme majonézou.

Lák z okurek přivedeme k varu, rozvaříme v něm masox a odstavíme. Vsypeme želatinu na vaječnou tlačenku a mícháme, dokud se nerozpustí. Přilijeme 1,5 dl vody, promícháme a nalijeme do připravené směsi.

Opět důkladně promícháme, nalijeme do studenou vodou vypláchlé formy a dáme na noc do lednice.

Servírujeme s čerstvým pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vajíčkovo-šunková tlačenka

Zpět na recept