sůl | ||
křen | ||
mletý černý pepř | ||
2 ks | vejce (domácí) | |
5 dkg | jedničky másla |
Vejce vložíme do osolené vroucí vody a vaříme "na hniličku" do 10 minut (dostatečná doba vaření proti ptačí chřipce).
Během vaření si nastrouháme čerstvý křen. Na jiné plotýnce si zatím v plechovém hrnečku rozpustíme kousek jedničky másla a necháme zpěnit dozlatova.
Jakmile jsou vejce uvařená, oloupeme a omyjeme je od skořápek, položíme na připravený talířek a rozpůlíme tak, abychom všechny čtyři půlky měli žloutkem nahoru. Vajíčka v hniličkovém žloutku posolíme i opepříme dle chuti. Potom na vajíčka nasypeme připravený strouhaný křen a ten pak polijeme rozpuštěným zpěněným máslem.
Vajíčka podáváme teplá s pečivem či chlebem. Můžeme ještě posypat sladkou mletou paprikou.
Autor:Jarin
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena