Vajíčka plněná sardelovým máslem

Takto připravené vejce podáváme s bílý nebo tmavým pečivem nakrájeným na plátky. Můžeme ho použít jako předkrm, nebo i jako chuťovku k čaji či vínu.


3.846x
30 min

Postup přípravy

Vejce uvařená natvrdo vychladíme, oloupeme a podélně rozkrojíme. Žloutky vyjmeme. 10 půlek bílku - mističek máme připraveno k plnění.

Nyní si připravíme náplň. Cibuli nakrájíme na drobno. Olivy nakrájíme na kolečka.
Do misky vložíme změklé máslo, cibulku, sardelovou pastu a pouze 1 vařený žloutek. Ostatní žloutky použijeme na recept kaviárová kolečka. Vše vyšleháme do pěny.

Připravené bílky plníme touto sardelovo-máslovou náplní, zdobíme kroužkem černé olivy a snítkou petrželky.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vajíčka plněná sardelovým máslem

Zpět na recept