Vaječný vánoční koňak

Osvědčený recept na lahodný sváteční koňak. Vaječný koňak dělávám z čistého lihu, který naředím na 40%. Nyní jsem použila 40% rum a koňak jsem uvařila z vanilkového pudinku. Koňák má výbornou jemnou chuť a patřičné grády.


2.917x
25 min
1×

Postup přípravy

V hrnci přivedeme 500 ml mléka do varu. V misce si rozmícháme ve zbylém mléku vanilkový pudinkový prášek, vlijeme do vroucího mléka a mícháme do zhoustnutí.

V jiné nádobě vyšleháme žloutky s cukrem moučka a vanilkovým cukrem do husté pěny, do které přilijeme rum. Připravenou směs vlijeme do pudinku, mícháme spolu ještě 1 minutu a necháme vychladnout. Vychladlý vaječný koňak naplníme do umytých, čistých a suchých lahví.

Vaječný vánoční koňak podáváme k různým příležitostem podle chuti.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vaječný vánoční koňak

Zpět na recept