Vaječný světlý chléb z domácí pekárny

Aby domácí pekárna byla maximálně využita, je tu další recept na vynikající světlý chléb.


3.160x
120 min
2×

Postup přípravy

Do odměrky rozklepneme vejce a mlékem dolijeme do 380 ml. Pak obojí přelijeme do nádoby v pekárně.

Do vajec s mlékem přidáme máslo, sůl, mouku, cukr a nakonec droždí. V tomto případě zvolíme program Sprint, velikost menší a barvu světlou.

Když je ukončen poslední proces hlazení těsta, vršek potřeme vlažnou vodou, posypeme sezamem, necháme dokynout a upéct.

Upečený vaječný světlý chléb vyklopíme na mřížku, necháme zchladnout a můžeme podávat.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vaječný světlý chléb z domácí pekárny

Zpět na recept