Vaječný koňak dvou chutí

Stačí nechat rozplynout doušek na jazyku a hned si představíte krásný slunný den a ucítíte vůni vanilky.


3.2133x
60 min

Postup přípravy

Oddělíme žloutky od bílků. Všechny žloutky se 2 bílky dáme do misky, přisypeme cukr, vanilkový cukr a zamícháme. Ve vodní lázni šleháme šlehačem přibližně 12 minut, až vznikne hustý krém. Postupně přiléváme rum a kondenzované mléko.

V druhé vodní lázni rozpustíme čokoládu. Kávu rozpustíme ve dvou lžících horké vody a vlijeme do čokolády.

Vaječný likér rozdělíme do dvou nádob. Do jedné vmícháme čokoládu s kávou a zbylé tři lžíce rumu.

Oba likéry přelijeme nejlépe do skleněných lahví a uložíme na chladném, tmavém místě. Do 8 týdnů bychom jej měli zkonzumovat, ale to jistě nebude problém.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vaječný koňak dvou chutí

Zpět na recept