Vaječný koňak dvou chutí

Stačí nechat rozplynout doušek na jazyku a hned si představíte krásný slunný den a ucítíte vůni vanilky.


3.2133x
60 min

Postup přípravy

Oddělíme žloutky od bílků. Všechny žloutky se 2 bílky dáme do misky, přisypeme cukr, vanilkový cukr a zamícháme. Ve vodní lázni šleháme šlehačem přibližně 12 minut, až vznikne hustý krém. Postupně přiléváme rum a kondenzované mléko.

V druhé vodní lázni rozpustíme čokoládu. Kávu rozpustíme ve dvou lžících horké vody a vlijeme do čokolády.

Vaječný likér rozdělíme do dvou nádob. Do jedné vmícháme čokoládu s kávou a zbylé tři lžíce rumu.

Oba likéry přelijeme nejlépe do skleněných lahví a uložíme na chladném, tmavém místě. Do 8 týdnů bychom jej měli zkonzumovat, ale to jistě nebude problém.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vaječný koňak dvou chutí

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.