Vaječní ježci

Toto je recept na dobrou snídani nebo večeři. Maminka nám ho jako malým dětem dělávala v několika obměnách a tahle mi vždy chutnala nejlépe.


3.310x
10 min
1×

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a žloutky vyjmeme z bílků. Vařené žloutky utřeme s máslem a hořčicí, dochutíme solí a pepřem.

Vytvořenou pomazánkou potřeme plátky chleba a povrch posypeme nahrubo nastrouhanými nebo jemně posekanými bílky.

Malou a spíše obědovou obměnou jsou plněná vejce, kdy žloutkovou hmotou zdobičkou naplníme na polovinu rozkrojené bílky. Tuto vaječnou variantu podáváme s bramborovou kaší.
user-icon

autor Hella


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vaječní ježci

Zpět na recept