Skořicoví ježci

Jsou to vlastně skořicové dortíčky, ale já jsem z těsta vykrájela místo koleček ježky.


3.413x
45 min

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme z nich těsto. Necháme asi 1 hodinu v chladu odpočinout. Vyválíme plát na tloušťku asi 3 mm a vypichujeme kolečka nebo zvířátka dle vlastního výběru. Přeneseme na plech s pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 175 °C upečeme. Po odležení aspoň 1 den spojíme připravenou náplní.

Náplň: V páře vyšleháme cukr se žloutky a vanilkovým cukrem, přidáme strouhané ořechy, zavařeninu a rum.

Natíráme na kolečka a slepujeme vždy dvě dohromady. Vrchní stranu potřeme čoko polevou a ozdobíme polovinou oloupané mandle. Já jsem skořicový ježkům vytvořila z bílé polevy oko, čumáček a úsměv a posypala pokrájeným i plátky mandlí.
user-icon

autor Háňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skořicoví ježci

Zpět na recept