Vaření.czReceptyVaječná tlačenka s křepelčími vejci

Vaječná tlačenka s křepelčími vejci

Pochoutka pro opravdové labužníky.


3.0103x
25 min

Ingredience

sůl
4 ksvejce
ocet
0.5 lmléko
2 lžícenasekaná petrželka
mletý bílý pepř
2 dlzeleninový vývar
1 lžičkadijonská hořčice
250 gmražená zelenina (dle chuti)
40 gsypká želatina
6 kskřepelčí vejce

Postup přípravy

Vejce i křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo a necháme důkladně vychladnout. Až potom je oloupeme a klasická vejce nasekáme na jemno. Křepelčí necháme celá. Želatinu namočíme do 100 ml mléka a necháme ji nabobtnat. Zbytek mléka smícháme se zeleninovým vývarem, svaříme, vmícháme mraženou zeleninu a krátce povaříme. Přidáme nabobtnalou želatinu, dobře vymícháme a odstavíme z ohně. Do této směsi vmícháme nasekaná vajíčka, hořčici a po promíchání přidáme celá křepelčí vejce, posekanou petrželku a jemně osolíme. Dochutíme pepřem, octem a velmi opatrně vše promícháme. Hmotu nalijeme do formy a dáme do lednice asi na 4 a více hodin ztuhnout. Před vyklopením přelijeme formu horkou vodou, pak tlačenku lehce vyklopíme. Podáváme s čerstvým pečivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vaječná tlačenka s křepelčími vejci

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena