Vaječná tlačenka s křepelčími vejci

Pochoutka pro opravdové labužníky.


3.0103x
25 min

Postup přípravy

Vejce i křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo a necháme důkladně vychladnout. Až potom je oloupeme a klasická vejce nasekáme na jemno. Křepelčí necháme celá.

Želatinu namočíme do 100 ml mléka a necháme ji nabobtnat.

Zbytek mléka smícháme se zeleninovým vývarem, svaříme, vmícháme mraženou zeleninu a krátce povaříme. Přidáme nabobtnalou želatinu, dobře vymícháme a odstavíme z ohně. Do této směsi vmícháme nasekaná vajíčka, hořčici a po promíchání přidáme celá křepelčí vejce, posekanou petrželku a jemně osolíme. Dochutíme pepřem, octem a velmi opatrně vše promícháme.

Hmotu nalijeme do formy a dáme do lednice asi na 4 a více hodin ztuhnout. Před vyklopením přelijeme formu horkou vodou, pak tlačenku lehce vyklopíme.

Podáváme s čerstvým pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vaječná tlačenka s křepelčími vejci

Zpět na recept