Vejce i křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo a necháme důkladně vychladnout. Až potom je oloupeme a klasická vejce nasekáme na jemno. Křepelčí necháme celá.
Želatinu namočíme do 100 ml mléka a necháme ji nabobtnat.
Zbytek mléka smícháme se zeleninovým vývarem, svaříme, vmícháme mraženou zeleninu a krátce povaříme. Přidáme nabobtnalou želatinu, dobře vymícháme a odstavíme z ohně. Do této směsi vmícháme nasekaná vajíčka, hořčici a po promíchání přidáme celá křepelčí vejce, posekanou petrželku a jemně osolíme. Dochutíme pepřem, octem a velmi opatrně vše promícháme.
Hmotu nalijeme do formy a dáme do lednice asi na 4 a více hodin ztuhnout. Před vyklopením přelijeme formu horkou vodou, pak tlačenku lehce vyklopíme.
Podáváme s čerstvým pečivem.