Zelenou cibulku nebo pórek nakrájíme nadrobno a předem osmahneme dozlatova na troše olivového oleje. Osmahnutou zeleninu vsypeme na talířek.
Hermelín nakrájíme na plátky, které ještě rozpůlíme napolovic, tuňáka slijeme.
Do stejné pánve rozklepneme vejce tak, aby žloutky zůstaly pohromadě. Množství je individuální podle toho, kolik sníme. Doporučuji 6 - 8 vajec. Vejce ihned posolíme, čerstvě mletým pepřem opepříme a celého tuňáka rozsypeme na bílky. Zasypeme saturejkou, předem osmaženou cibulkou a nakonec pokryjeme hermelínem. Vaječnou omeletu s tuňákem necháme zatáhnout (pod pokličkou).
Vaječnou omeletu s tuňákem můžeme různě nakombinovat, přidat jinou zeleninu (lépe předem osmahnutou nebo sterilovanou), doplnit uzeninou, jiným sýrem apod. Omeletu před podáváním (pro dva) stačí rozkrojit a rozdělit na talíře. Můžeme pokapat majonézou, kečupem, dresinkem.