Vaření.czReceptyVaječná omeleta s tuňákem

Vaječná omeleta s tuňákem

Zcela snadno připravená teplá večeře pro dva.


3.029x
15 min
6×

Ingredience

sůl
saturejka
olivový olej
mletý barevný pepř
1 hrstpórek nebo zelená cibulka
1 konzervatuňákové kousky ve vlastní šťávě
6-8 ksvejce (L)
0.5 balíčkuvelký hermelín (kořeněný)

Postup přípravy

Zelenou cibulku nebo pórek nakrájíme nadrobno a předem osmahneme dozlatova na troše olivového oleje. Osmahnutou zeleninu vsypeme na talířek. Hermelín nakrájíme na plátky, které ještě rozpůlíme napolovic, tuňáka slijeme. Do stejné pánve rozklepneme vejce tak, aby žloutky zůstaly pohromadě. Množství je individuální podle toho, kolik sníme. Doporučuji 6 - 8 vajec. Vejce ihned posolíme, čerstvě mletým pepřem opepříme a celého tuňáka rozsypeme na bílky. Zasypeme saturejkou, předem osmaženou cibulkou a nakonec pokryjeme hermelínem. Vaječnou omeletu s tuňákem necháme zatáhnout (pod pokličkou). Vaječnou omeletu s tuňákem můžeme různě nakombinovat, přidat jinou zeleninu (lépe předem osmahnutou nebo sterilovanou), doplnit uzeninou, jiným sýrem apod. Omeletu před podáváním (pro dva) stačí rozkrojit a rozdělit na talíře. Můžeme pokapat majonézou, kečupem, dresinkem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vaječná omeleta s tuňákem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena