Vaječná omeleta s rajčaty a sýrem

Snadný recept na rychlý pokrm z vajec a zeleniny. Pokrm vhodný k večeři.


2.238x
25 min

Postup přípravy

Cibuli a cibulovou či jinou nať nakrájíme na jemno, tvrdý sýr na kostičky a rajčata na plátky. Nejlepší jsou červená a žlutá koktejlová rajčata. Hezky to pak vypadá na talíři.

V misce rozšleháme vejce se solí, pepřem a vodou. Můžeme dát i půl vody a půl mléka, pak přidáme polohrubou mouku. Znovu důkladně prošleháme, aby v těstě nebyly hrudky. Na troše oleje zesklovatíme cibuli. Shrneme ji ze stran doprostřed pánve. Pánev odstavíme z tepla. Rozšlehaná vejce vlijeme okolo cibule ke středu pánve. Tím nám zůstane uprostřed. Na kraje rozprostřeme plátky rajčat a mezi ně pak kostičky sýra a nať.

Teplotu ztlumíme tak na stupeň 2 (elektrický sporák) a pánev s pokličkou dáme zpět na teplo. Za 15 - 20 minut je omeleta hotová. Nemusíme ji obracet. Pokud se přichytí, přilijeme trochu oleje okolo omelety a pohybujeme pánví, ať se olej dostane pod omeletu. Povolí a půjde sesunout na talíř.

Vaječnou omeletu s rajčaty a sýrem podáváme se zeleninovou oblohou a popřípadě s tatarkou.
user-icon

autor Conny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vaječná omeleta s rajčaty a sýrem

Zpět na recept