Vafle

Dobrá snídaně pro mlsné jazýčky!


3.279x
45 min
1×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo, žloutky, cukr a vanilkový cukr důkladně vyšleháme do pěny, do níž zlehka zamícháme cukr.

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do žloutkové hmoty. Takto připravené těsto necháme chvíli odpočinout.

U těsta pečeme ve vymaštěné vaflové formě. Z tohoto množství těsta podle velikosti formy upečeme asi 15 - 20 ks vaflí.

Hotové vafle můžeme podávat relativně s čímkoliv, ale nejvíc bych doporučila něco sladkého, například nutelu, marmeládu, zmrzlinu nebo jen šlehačku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vafle

Zpět na recept