Vanilkové vafle se šlehačkou a ovocem

Vafle s příchutí vanilky s nadýchanou šlehačkou a ovocem.


5.01x
30 min

Postup přípravy

Oddělíme žloutky od bílků a bílky dáme do misky. Do misky přidáme moučkový cukr, máslo, polohrubou mouku a vanilkový extrakt. Pořádně promícháme, dokud z toho nevznikne pevnější směs, kterou uložíme na 10 minut do mrazáku.

Na pečící papír nakreslíme kruh s poloměrem cca 12 cm. Směs z mrazáku naneseme na pečící papír do kruhu.  Dáme do rozehřáté trouby na 200 °C a pečeme 2 až 3 minuty, dokud okraje nezačnou hnědnout.
Když vyndáme vafle z trouby, sundáme je z pečícího papíru.

Na vafle pokládáme 1 mm široké kousky banánu (nebo jiného ovoce). Další banán rozmixujeme na kaši a dáme do druhé mísy, případně použijeme jiné ovoce. Do druhé mísy dáme i smetanu na šlehání.

Po vyšlehání naneseme smetanovo-banánovou směs na vafle tak, aby zakryla pokladené banány. Na závěr dozdobíme ovocem. 

Vanilkové vafle se šlehačkou a ovocem podáváme podle chuti. 

Ilustrační foto: Pixabay.com
user-icon

autor Recepty M


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vanilkové vafle se šlehačkou a ovocem

Zpět na recept