Uzený jazyk v aspiku

Chuťovka z uzeniny.


4.36x
30 min

Postup přípravy

Jazyk uvaříme, očistíme a necháme vychladnout. Pak jej nakrájíme na 4 tenké plátky. Zbytek jazyka nakrájíme na kostky. Okurky nakrájíme na kostky a smícháme s kostkami jazyka. Aspik rozehřejeme.

Asi 4 menší nebo jiné vhodné misky vylijeme aspikem tak, aby na stěnách vznikla 3 - 4 mm silná vrstva aspiku. Necháme je ztuhnout. Do středu misek dáme snítku petrželky, kapii a zakapeme aspikem. Když aspik ztuhne, vložíme plátek jazyka. Na něj rozdělíme směs okurek a jazyka. Vše zalijeme aspikem. Uzený jazyk v aspiku necháme důkladně ztuhnout.

Uzený jazyk v aspiku vyklopíme z misek a můžeme servírovat. Vhodné je čerstvé pečivo.
user-icon

autor erickaaa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzený jazyk v aspiku

Zpět na recept