Ultra rychlý recept na tofu, které můžeme podávat s bramborovou kaší či rýží jako hlavní chod.
Hodnocení
4.5
/ 5 (40x)
Doba přípravy
10 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Máslo1 plátek
Uzené tofu2 kostky
Podle chuti
Sójová omáčka
Postup přípravy
Uzené tofu (větší kostky asi po 200 g) nakrájíme na širší plátky.
Na pánvi rozehřejeme kousíček másla a tofu na něm zprudka osmahneme, několikrát a často obracíme, až nám začne tofu zlatavět. Jde to velmi rychle. Poté zakápneme sójovou omáčkou, vypneme a máme hotovo. Tofu opravdu jen orestujeme, nesmí v másle plavat!
Uzené tofu na másle servírujeme ihned s bramborovou kaší nebo rýží. Doplníme olivami a čerstvou či sterilovanou zeleninou.
Děkuji za tip na bleskový recept, který brzy vyzkouším. Mile mě překvapilo, že uzené tofu je k dostání u nás v Albertu, a za dobrou cenu :-) Rychlá a levná večeře, to je ideálka :-)
Lena
Komentář k receptu Uzené tofu na másle
dobré, nejsem vegetarián ale když není chuť na maso proč ne ? na zbylém másla jsem lehce orestovala ještě fazolové lusky a lehce ochutila kořením na Gyros.