Vaření.czReceptyUzené na víně se šípkovou omáčkou

Uzené na víně se šípkovou omáčkou

Zajímavá varianta, jak servírovat uzené maso. Více kalorií, ale tím spíše vhodné pro zimní měsíce.


4.79x
60 min

Ingredience

2 lžícecukr
2 lžícemáslo
5 dlvývar z uzeného masa
2 dlčervené víno
3 lžícehladká mouka
600 guzené maso bez kosti
2 lžícešípková marmeláda
1 lžícebrusinky nebo rybíz

na ozdobu

slanina
bylinky

podle chuti

sůl
citronová kůra

Postup přípravy

Opláchnuté maso uvaříme doměkka, poté vyjmeme a uchováme v teple. Vývar si schováme pro přípravu omáčky. Rozehřejeme máslo, mícháme, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji zchladlým vývarem z masa, rozšleháme a povaříme. Nakonec přilijeme červené víno, vmícháme šípkovou marmeládu, dochutíme cukrem a solí. Lze přidat i nastrouhanou citronovou kůru. Omáčku promícháme a necháme ještě provařit asi tak 30 minut. Nakonec přidáme rybíz nebo brusinky, ještě krátce prohřejeme. Uzené maso nakrájené na plátky přelijeme horkou omáčkou a podáváme s bramborovým knedlíkem. Posypeme bylinkami, případně kousky opečené slaniny.
user-icon

autor alyš

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Uzené na víně se šípkovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena