Uzené na česneku

Recept na uzenou pečeni provoněnou česnekem. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.


2.9378x
120 min

Ingredience

1 kscibule
500 guzená krkovička

podle chuti

česnek
sůl
kmín
mletý pepř

podle potřeby

olej
vývar
hladká mouka

Postup přípravy

Česnek oloupeme a utřeme se solí. Uzenou krkovičku potřeme utřeným česnekem, posypeme kmínem a necháme tak dvě hodiny v ledničce uležet.

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, vložíme pečeni a zprudka opečeme ze všech stran. Vepřovou pečeni podlijeme vývarem, pánev vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme doměkka. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou a obracíme.

Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vývarem a krátce povaříme. Podle potřeby osolíme, opepříme.

Uzené na česneku dáme na nahřáté talíře, přelijeme chutnou šťávou a podáváme. Nejlepší přílohou jsou brambory a čerstvě upečený chléb.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzené na česneku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.