Uzenářské špízy

Uzeninu si můžeme vybrat - vuřty, klobásy, párky a pokaždé budou mít špízy jinou chuť, kterou doplní jemná omáčka.


3.79x
35 min
1×

Postup přípravy

Mladou cuketu nakrájíme na silnější kolečka. Cibule oloupeme a rozčtvrtíme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme zrníček. Vuřty (čertíky, debrecínku) nakrájíme na 2 cm silné plátky. Potom na čtyři jehly střídavě napichujeme cuketu, cibule, rajčátka a vuřty. Na rozpáleném oleji špízy opečeme ze všech stran do zhnědnutí. Hotové uzenářské špízy vyjmeme a podáváme zdobené snítkou petrželky. Do výpeku přilijeme vodu i protlak a uvedeme do varu. Za stálého míchání přidáme smetanu a krátce ji provaříme. Omáčku ochutíme tabascem, solí i pepřem. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku. Vhodnou přílohou k uzenářským špízům budou hranolky. Bohatě ovšem postačí čerstvý chléb potřený křenexem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Uzenářské špízy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena