Vaření.czReceptyUzená vepřová krkovička v jemné omáčce

Uzená vepřová krkovička v jemné omáčce

Další velmi chutný recept ze zabíjačky.


4.611x
90 min
2×

Ingredience

1 lžícetuk
2 dlsmetana
2 dlbílé víno
1 kguzená vepřová krkovička

Postup přípravy

Vepřové maso ponoříme na 2 hodiny do vlažné vody, aby se uvolnila sůl. Potom ho osušíme a ze všech stran zlehka opečeme na tuku. Pekáč s masem vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Po 15 minutách přilijeme víno a pekáč přiklopíme. Po dalších 15 minutách přidáme smetanu a dusíme zakryté ještě 50 minut. Uzenou vepřovou krkovičku občas podléváme vodou nebo výpekem. Hotový pokrm necháme ještě 10 minut odležet. V případě potřeby můžeme omáčku zředit nebo zjemnit smetanou. Uzenou vepřovou krkovičku nakrájíme, na talíři přeléváme omáčkou a jako přílohu zvolíme vařené brambory.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Uzená vepřová krkovička v jemné omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena