Uzená treska s pažitkovou omáčkou

Ryba a spousta vitamínů ze zeleniny. To si nesmíte nechat ujít.


3.84x
60 min

Postup přípravy

Pro přípravu omáčky dáme do kastrůlku šalotku, víno a 5 lžic vinného octa. Vaříme 5 - 10 minut, dokud se tekutina téměř nevyvaří. Omáčku přecedíme, odstraníme šalotku a zbylou směs vrátíme zpět do kastrůlku.

Do velké pánve naskládáme vedle sebe plátky ryby kůží dolů. Zalijeme studenou vodou a zbytkem vinného octa. Zvolna přivedeme k varu, poté zakryjeme pokličkou a odstavíme.

Plátky tresky by měly mít asi 175 g. Šalotky nasekáme najemno a pažitku také nasekáme. Špenát dáme do velké pánve a vaříme 3 - 4 minuty, dokud nezměkne. Vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu a dochutíme jej.

Zahřejeme připravenou vinnou šťávu a vmícháme máslo, čímž získáme krémovou omáčku. Přidáme pažitku a koření.

Ryby pečlivě osušíme, naservírujeme na talíře, doplníme špenátem a zalijeme pažitkovou omáčkou.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzená treska s pažitkovou omáčkou

Zpět na recept