Vaření.czReceptyUzená treska s pažitkovou omáčkou

Uzená treska s pažitkovou omáčkou

Ryba a spousta vitamínů ze zeleniny. To si nesmíte nechat ujít.


3.84x
60 min

Postup přípravy

Pro přípravu omáčky dáme do kastrůlku šalotku, víno a 5 lžic vinného octa. Vaříme 5 - 10 minut, dokud se tekutina téměř nevyvaří. Omáčku přecedíme, odstraníme šalotku a zbylou směs vrátíme zpět do kastrůlku. Do velké pánve naskládáme vedle sebe plátky ryby kůží dolů. Zalijeme studenou vodou a zbytkem vinného octa. Zvolna přivedeme k varu, poté zakryjeme pokličkou a odstavíme. Plátky tresky by měly mít asi 175 g. Šalotky nasekáme najemno a pažitku také nasekáme. Špenát dáme do velké pánve a vaříme 3 - 4 minuty, dokud nezměkne. Vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu a dochutíme jej. Zahřejeme připravenou vinnou šťávu a vmícháme máslo, čímž získáme krémovou omáčku. Přidáme pažitku a koření. Ryby pečlivě osušíme, naservírujeme na talíře, doplníme špenátem a zalijeme pažitkovou omáčkou. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzená treska s pažitkovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Norská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena