Uzená rolovaná plec na švestkové omáčce

Vařené maso ve sladké omáčce.


2.91022x
45 min

Ingredience

500 guzená plec

omáčka

cukr
1-2 lžícemáslo
rum
5 lžicpovidla
2-3 lžícehladká mouka
200 gsušené švestky

na ozdobu

šlehačka

Postup přípravy

Na másle orestujeme povidla se sušenými švestkami, jemně zaprášíme moukou a zalijeme vývarem z uzeného masa. Švestkovou omáčku provaříme, dochutíme rumem a cukrem a scedíme.

Uvařené uzené maso naporcujeme.

Porce uzené plece položíme na talíř, přelijeme omáčkou a ozdobíme šlehačkou. Uzená rolovaná plec na švestkové omáčce ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzená rolovaná plec na švestkové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.