Uzená polévka z tlakového hrnce

Dvě mouchy jednou ranou - polévka a chutné hlavní jídlo.


4.718x
0
8×

Postup přípravy

Do tlakového hrnce dáme uzené maso, pepř, nové koření, bobkový list, trochu soli, stroužek česneku, oloupanou celou mrkev a cibuli. Vše zalijeme vodou a necháme 3/4 hodiny až hodinu vařit. Uvaříme také předem namočené kroupy.

Pak necháme z hrnce odejít páru. Tlakový hrnec otevřeme, vyjmeme maso a vývar přecedíme. Do vývaru nakrájíme nebo nastrouháme uvařenou mrkev, podle potřeby naředíme a dochutíme harmonií chuti, podravkou nebo vegetou. Přisypeme uvařené kroupy. Uzená polévka z tlakového hrnce je hotová a můžeme podávat.

Uvařené uzené maso nakrájíme na plátky, trochu podlijeme uzenou polévkou a můžeme nechat zapéct v troubě. Jakou příloha se výborně hodí vařené brambory.
user-icon

autor Niky01


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzená polévka z tlakového hrnce

Zpět na recept