Vynikající rodinná voňavá polévka, která se sní během chvíle.
Hodnocení
5.0
/ 5 (9x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Sůl2 lžičky
Ocet1 lžíce
Voda2 l
Celý černý pepř5 kuliček
Bílé fazole hrnek
Bobkový list2 ks
Nové koření5 kuliček
Červené fazole velké hrnek
Podle chuti
Kořenová zelenina3 ks
Brambory2 ks
Podle potřeby
Uzená žebra5 ks
Postup přípravy
Den předem namočíme bílé a červené velké fazole.
Uzené maso opláchneme a dáme do hrnce či do tlakáče, zalijeme vodou, přidáme 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 5 kuliček černého pepře a osolíme, vaříme do měkka.
Slijeme vodu z namočených fazolí a dáme novou, uvaříme do měkka.
Uzené kosti vyndáme z tlakového hrnce, maso z kostí strháme vidličkou a vrátíme zpět do vývaru, přidáme i napůl uvařené fazole, zatím očistíme brambory a nakrájíme na malé kostky, můžeme přidat i očištěnou zeleninu, jak kdo má rád, vložíme k masu a fazolím, pak zahustíme jíškou a nakonec dochutíme octem i solí.
Nakonec z hotové uzené polévky s fazolemi vyndáme koření a podáváme buď s vařeným vejcem nakrájeným na kolečka a pečivem nebo jen s pečivem.