Recept na velmi chutný oběd. Pokud máme uzené maso již vařené, tak je příprava rychlá a jednoduchá.
Hodnocení
2.2
/ 5 (81x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
sůl
1 ks
žloutek
175 ml
mléko
100 g
hladká mouka
2 ks
bílek
1 lžíce
olivový olej
olej na smažení
6 plátků
maso uzené vařené
příloha
bramborová kaše
Postup přípravy
Vařené uzené maso bez kosti nakrájíme na plátky asi 1,5 cm vysoké.
Příprava nadýchaného těstíčka: (postačí na 6 porcí)
Mouku, mléko, olej, 1 žloutek a sůl vymícháme v hladké těstíčko. Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těstíčka.
Plátky masa v těstíčku namáčíme a smažíme na oleji dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší, kysanou okurkou, nebo zeleninovým salátem.