Utopenci z interny

Recept na utopence zase trochu jinak.


3.620x
45 min

Postup přípravy

Připravíme si lák. Vodu s octem a kořením svaříme, ale jen necháme projít varem. Lák necháme vychladnout.

Párky oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo větší kousky. Záleží, jak to máme rádi. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka.

Do sklenice střídavě vrstvíme kolečka párků a cibule. To vše zalijeme vychladlým lákem tak, aby byli utopenci ponoření. Utopence z interny zavíčkujeme a dáme na 20 minut do páry. Po vychladnutí je lze ihned konzumovat, ale lepší je je nechat uležet.

Na utopence lze použít i klobása. Podle chuti je možné dát více vody. Někdy je to moc kyselé. Může stát, že utopenci ve sklenici zrosolovatí. Nevadí to, jsou dobří i tak.
user-icon

autor zdenina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Utopenci z interny

Zpět na recept