Utopenci v zelí

Recept na pikantně sladkokyselá kolečka kabanosu ve sterilovaném zelí se špetkou koření.


3.97x
45 min

Postup přípravy

Otevřeme si sklenici bílého sladkokyselého zelí. Ze zelí odlijeme veškerý lák stranou a rozdělíme na ho 2 půlky. Se zelím provedeme to samé. Namícháme si směs koření a také dáme stranou. Pokusíme se oloupat kabanos a poté ho nakrájíme na asi 1cm silná kolečka.

Do sklenice na utopence začneme vrstvit suroviny. Na dno dáme trochu zelí z první půlky. Ochutíme kořenící směsí. Na to dáme kolečka kabanosu a opět zelí. Vše stlačíme a vrstvíme stejně až do vypotřebování surovin nebo dokud není sklenice plná. Skončíme zhruba 2 cm pod okrajem.

Do sklenice nalejeme 3 lžíce oleje a pomalu, opatrně, aby bylo vše zalito, vlijeme i jednu půlku láku. Sklenici řádně uzavřeme. Zbylé ingredience by měly stačit ještě na jednu sklenici.

Hotové utopence v zelí necháme tři dny zrát při normální teplotě. Asi 5x denně je otáčíme dnem vzhůru, aby chutě prolnuly a zelí zkřehlo.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Utopenci v zelí

Zpět na recept