Špekáčky nakládáme do láhve a prokládáme vrstvou kyselého zelí.
Hodnocení
4.6
/ 5 (50x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
2x
Ingredience
10 kostek
cukr
1 lžička
sůl
5 dl
ocet
2 kg
cibule
3 dl
voda
10 ks
špekáčky
2 ks
bobkový list
4 kuličky
nové koření
8 kuliček
pepř
1 kg
kyselé zelí
Postup přípravy
Špekáčky nařízneme a vložíme do nich pepř a oloupanou cibuli.
Nálev na utopence se zelím si připravíme z octa, vody, cukru, nového koření, soli, kuliček pepře a bobkového listu.
Do láhve (3 -4 l) dáme vrstvu špekáčků, vrstvu cibule a zelí, prokládáme tak dlouho, až je láhev plná. Vše pak zalijeme horkým nálevem.
Utopence se zelím necháme týden uležet a podáváme jako chuťovku s krajícem chleba a dobře vychlazeným pivem.