Utopenci se zelím

Špekáčky nakládáme do láhve a prokládáme vrstvou kyselého zelí.


4.650x
30 min
2×

Postup přípravy

Špekáčky nařízneme a vložíme do nich pepř a oloupanou cibuli. Nálev na utopence se zelím si připravíme z octa, vody, cukru, nového koření, soli, kuliček pepře a bobkového listu. Do láhve (3 -4 l) dáme vrstvu špekáčků, vrstvu cibule a zelí, prokládáme tak dlouho, až je láhev plná. Vše pak zalijeme horkým nálevem. Utopence se zelím necháme týden uležet a podáváme jako chuťovku s krajícem chleba a dobře vychlazeným pivem.
user-icon

autor Drahuška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Utopenci se zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena