Utopenci s hořčicí

Recept na dobrý vyprošťovák.


4.844x
30 min
4×

Ingredience

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

nálev

250 mlocet
500 mlvoda
1 lžícecukr krystal
bobkový list
nové koření
celý černý pepř

náplň

250 gcibule
500 gšpekáčky
plnotučná hořčice

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme ocet, vodu, přidáme pepř, nové koření, bobkový list a rovnou lžíci cukru, necháme přejít varem. Nálev necháme vychladit. Než nám lák vychladne, podélně nařízneme oloupané špekáčky (6 - 8 ks), zevnitř je pomažeme hořčicí, trochu opepříme a vložíme 2 půl kolečka cibule. Do připravené sklenice (nádoby) dáme zbylou nakrájenou cibuli, přidáme naplněné špekáčky a zalijeme vychladlým lákem. Necháme pokud možno asi týden odstát, aby se utopenci pořádně proležely. Utopence s hořčicí konzumujeme s chlebem či jiným pečivem.
user-icon

autor Culicek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Utopenci s hořčicí

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena