Vaření.czReceptyUtopenci s hořčicí a česnekem

Utopenci s hořčicí a česnekem

Výborní utopenci podomácku, vhodné i pro diabetiky.


4.314x
0

Ingredience

8 stroužkůčesnek
ocet
hořčice
2 ksfeferonka
4 ksbobkový list
6 ksstřední cibule
2 lžícestrouhaná mrkev
4 kssterilovaná okurka
40 kuličekcelý černý pepř
15 ksbuřt
Deko
7 kuličekcelé nové koření

Postup přípravy

Okurky nakrájíme na plátky, mrkev nastrouháme, feferonky nastrouháme nebo nařežeme na plátky, česnek nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme a rozebereme na kolečka. Buřty sloupneme a z jedné strany (podélně) asi do 2/3 nařízneme. Řez vytřeme hořčicí, vhodná je klasická plnotučná nebo francouzská, a vložíme plátek okurky. Na druhé straně uděláme několik kratších a méně hlubokých řezů a do nich vložíme po 1 - 2 plátcích česneku. Řezy s náplní vždy zamáčkneme. Do sklenice dáme vrstvu zeleniny, vrstvu buřtů, cibule a koření a stále pokračujeme v nakládání, až je sklenice plná (končíme cibulí). Podle návodu připravíme nálev z Deka, osladíme 3 - 5 kousky umělého sladidla. Do vychladlého nálevu z Deka přilijeme ještě 1 - 1,5 dl octa, promícháme a zalijeme naložené buřty. Zbytek nálevu schováme na příště. Zbylé plátky česneku přidáme do nádoby k buřtům. Utopence s hořčicí a česnekem necháme 7 - 10 dní v chladu, nejlépe dole v lednici, lehce pokryjeme alobalem. Pokud se lák vsákne, doléváme ze zbylého. K utopencům doporučuji slaný rohlík nebo chléb.
user-icon

autor Ninfa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Utopenci s hořčicí a česnekem

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena