Ústřice s citronem

Pokrm typický pro přímořská letoviska, na kterém si jistě pochutnáte i u nás.


2.91507x
20 min

Postup přípravy

Před podáním ústřice uchováme v ledu. Zatížíme je prkénkem a kamenem, aby se neotevřely. Lastury ústřic dobře odrhneme kartáčem, abychom odstranili všechnu nečistotu. Těsně před podáním ústřice uchopíme do ubrousku, otevřeme je opatrně ústřicovým nožem tak, abychom nepoškodili lastury a aby nevytekla ústřicová šťáva. Nůž přitom vedeme k hořejší lastuře. Odstřihneme ústřicové vousy a odstraníme menší lastury. Větší lastury s ústřicemi položíme na mísu s ledem a obložíme je dílky citronu. Ústřice můžeme také podávat s jemně usekanou cibulkou smíchanou s trochou octa.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ústřice s citronem

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena