Uškvaření vrabci

Výborná pomazánka z bůčku na domácí chléb. A nejen na domácí.


5.02x
120 min

Postup přípravy

Prorostlý bůček bez kostí nakrájíme na kousky asi velikosti ořechu. Kostky dáme do kastrolu, osolíme, trochu opepříme a přidáme drcený kmín. Promícháme, přilijeme sklenku vody a pod pokličkou mírně dusíme asi hodinu.

Vyklopíme všechno do pekáčku a v dobře vyhřáté troubě pečeme asi 3/4 hodiny, až maso pustí šťávu a tuk a sádlo je měkké.

Horké vrabce přelijeme třeba do kameninového hrnce a necháme v chladu ztuhnout. Uškvaření vrabci mají prý vydržet v chladu víc než půl roku. Ale když uškvařené vrabce dělal bratr, nikdy nevydrželi ani půl roku.

Uškvařené vrabce mažeme na chléb a poprášíme mletou paprikou.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uškvaření vrabci

Zpět na recept