Uškvaření vrabci

Výborná pomazánka z bůčku na domácí chléb. A nejen na domácí.


5.02x
120 min

Ingredience

1 sklenkavoda
1 lžícedrcený kmín
2 kgvepřový bok
2 špetkymletý černý pepř

podle potřeby

sůl

Postup přípravy

Prorostlý bůček bez kostí nakrájíme na kousky asi velikosti ořechu. Kostky dáme do kastrolu, osolíme, trochu opepříme a přidáme drcený kmín. Promícháme, přilijeme sklenku vody a pod pokličkou mírně dusíme asi hodinu. Vyklopíme všechno do pekáčku a v dobře vyhřáté troubě pečeme asi 3/4 hodiny, až maso pustí šťávu a tuk a sádlo je měkké. Horké vrabce přelijeme třeba do kameninového hrnce a necháme v chladu ztuhnout. Uškvaření vrabci mají prý vydržet v chladu víc než půl roku. Ale když uškvařené vrabce dělal bratr, nikdy nevydrželi ani půl roku. Uškvařené vrabce mažeme na chléb a poprášíme mletou paprikou.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Uškvaření vrabci

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena