Tyrolský závin

Jednoduchá příprava, ale pro početnější rodinu asi množství nebude stačit


3.188x
60 min
1×

Ingredience

na potření

olej

těsto

1 špetkasůl
1 ksvejce
0.5 balíčkuprášek do pečiva
2 lžícecukr moučka
250 ghladká mouka
125 mlvlažné mléko
6 lžicrozpuštěné máslo

náplň

strouhanka
rozinky
ořechy
750 gkyselé jablko
skořicový cukr

Postup přípravy

V míse rozkvedláme vlažné mléko, rozpuštěné máslo, vejce a cukr. Postupně zapracováváme mouku s práškem do pečiva. Těsto necháme alespoň 1/2 hodiny odpočinout v chladničce. Zatím si oloupeme a nastrouháme jablka. Těsto rozdělíme pouze na dva díly, každý rozválíme na délku plechu, potřeme olejem, střed posypeme strouhankou a poklademe strouhanými jablky, rozinkami, ořechy a skořicovým cukrem. Strany přeložíme na střed a konce podhrneme. Obě šišky dáme na vymazaný plech, lehce potřeme olejem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 35 - 45 minut dorůžova. Před podáváním sypeme vanilkovým moučkovým cukrem.
user-icon

autor admin_hela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tyrolský závin

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena