Tyrolský závin

Jednoduchá příprava, ale pro početnější rodinu asi množství nebude stačit


3.188x
60 min
1×

Ingredience

na potření

olej

těsto

1 špetkasůl
1 ksvejce
0.5 balíčkuprášek do pečiva
2 lžícecukr moučka
250 ghladká mouka
125 mlvlažné mléko
6 lžicrozpuštěné máslo

náplň

strouhanka
rozinky
ořechy
750 gjablko (kyselé)
skořicový cukr

Postup přípravy

V míse rozkvedláme vlažné mléko, rozpuštěné máslo, vejce a cukr. Postupně zapracováváme mouku s práškem do pečiva. Těsto necháme alespoň 1/2 hodiny odpočinout v chladničce.

Zatím si oloupeme a nastrouháme jablka.

Těsto rozdělíme pouze na dva díly, každý rozválíme na délku plechu, potřeme olejem, střed posypeme strouhankou a poklademe strouhanými jablky, rozinkami, ořechy a skořicovým cukrem. Strany přeložíme na střed a konce podhrneme.

Obě šišky dáme na vymazaný plech, lehce potřeme olejem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 35 - 45 minut dorůžova.

Před podáváním sypeme vanilkovým moučkovým cukrem.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tyrolský závin

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Rakouská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.