Typické lasagne

Klasicky připravované lasagne s mletým masem a rajčaty.


3.316x
60 min
1×

Postup přípravy

Začínáme bešamelem - nejprve si na oleji v hrnci uděláme světlou jíšku. Za stálého míchání přiléváme mléko a když bešamel vařením zhoustne, osolíme ho podle chuti. Odstavíme a necháme pod pokličkou na straně.

Následně si na oleji v hlubší pánvi nebo hrnci osmahneme cibuli. Když zesklovatí, přidáme mraženou zeleninu a prohřejeme. Následně přidáme mleté maso, osolíme a opepříme dle chuti. Poté přidáme obě konzervy krájených rajčat a zahustíme jíškou (nejrychlejší a nejjednodušší způsob je Světlá jíška Knör). Konzistence by měla být dosti hustá - bude-li řidší, nebudou lasagne po vychladnutí držet "tvar" a budou "vodové" - jíškou nešetřete.

Do zapékacího pekáče nalijeme trochu bešamelu, poklademe ho plátky lasagní a "zalijeme" masem. Následuje opět bešamel, lasagne a maso, bešamel, lasagne a maso. Vrstvení zakončíme bešamelem.

Lasagne dáme péct do trouby předehřáté na 180°C cca na 45 minut
user-icon

autor Val


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Typické lasagne

Zpět na recept