Tymiánový chléb

Domácí tymiánový chléb udělá radost každému. Navíc se skvěle hodí jako příloha například k uzenému kolenu.


4.36x
120 min
1×

Ingredience

1 kostkacukr
3 lžičkysůl
1 lžíceocet
3 lžícemléko
2 lžičkykmín
2 lžícetymián
500 mlvoda
60 gdroždí
1 kghladká mouka
voda s octem na potření

na ozdobu

2 snítkytymián

Postup přípravy

Promíchejte cukr, vlažné mléko a rozdrobené droždí na hladkou kašičku a nechejte vzejít kvásek. Do mísy dejte mouku smíchanou s tymiánem, solí a kmínem, přidejte vzešlý kvásek a postupně přilévejte vlažnou vodu s octem. Vypracujte hladké těsto, které nechejte hodinu kynout. Po vykynutí z těsta vytvarujte dva stejné bochníky a přeneste je na plech, vysypaný hladkou moukou. Na povrchu bochníku udělejte nožem řez, do kterého vložte snítku tymiánu a nechejte přikryté ještě půl hodiny kynout. Troubu předehřejte na 230°C. Těsně před vložením do rozpálené trouby chleby potřete vodou a octem a prudce 5 minut zapečte. Pak teplotu trouby snižte na 170°C a chléb volně dopékejte asi 50 minut. Během pečení potírejte bochníky vodou a octem. Chléb v hlavní roli Zdroj: Chléb v hlavní roli, vydal Smart Press, 2010 Kuchařka pro všechny, protože chléb chutná každému.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tymiánový chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena