Nakrájíme si jarní cibulku, částečně i s natí. Pokud máme velké plody, stačí dva kusy, u malých se nebojíme i pěti kousků. Cibuli necháme zpěnit na olivovém oleji. K cibulce přidáme na plátky nakrájené dva stroužky česneku, vše necháme lehce zesklovatět.
Přidáme mleté maso, které opečeme, až se začíná rozpadat. Ke směsi přisypeme nahrubo nastrouhanou mrkev. Chvíli společně smažíme.
Ke směsi vlijeme konzervu rajčat, které jen na pánvi rozmělníme pomocí vařečky, přidáme protlaky, trochu vody a vaříme asi 15 minut. Omáčku ochutíme solí, pepřem, tymiánem (podle chuti určitě minimálně jednu polévkovou lžíci), česnekem, případně cukrem. Masovou směs dáme stranou.
Připravíme si bešamel. Máslo necháme rozpustit, přisypeme mouku, kterou chvilku smažíme. Poté přilijeme mléko, bujon a mícháme do zhoustnutí. V případě potřeby naředíme mlékem nebo zahustíme moukou. Do bešamelu vmícháme parmezán.
Do pekáčku (doporučuji trochu vymazat máslem) poklademe první vrstvu lasagní, poté část masové směsi, polovinu bešamelu a přikryjeme druhou vrstvou lasagní. Nyní poklademe pouze masovou směs a lasagne. Nakonec dáme zbytek masové směsi, zbytek bešamelu a zasypeme sýrem (eidamem nebo parmazánem).
Vše upečeme, až jsou lasagne po vpichu vidličkou měkké a sýr zlatavý.
Tymiánové lasagně s mletým masem podáváme teplé se zeleninovým salátem.