Tymiánové krůtí a vepřové

Směs, která chutná. Krůtí a vepřové s tymiánem.


2.9102x
60 min

Postup přípravy

Vepřovou kýtu očistíme na přes vlákno ji nakrájíme na malé řízečky, které jemně naklepeme. Totéž uděláme s krůtími prsy, pouze je nakrájíme na nudličky. Řízky z obou stran opepříme, ale nesolíme. Cibuli nakrájíme najemno. Tymián omyjeme, osušíme a zbavíme stonků. Nakonec tymián zalijeme olejem a promneme.

Na tymiánovém oleji orestujeme cibuli. Pak klademe plátky kýty a restujeme je minutu z každé strany. Pak je ochutíme vegetou a dopečeme dozlatova. Stejným způsobem upravíme krůtí nudličky. Maso ukládáme na teplé místo.

Vhodnou přílohou je zeleninový salát bez dresinku a hranolky. Nezapomeňte na kvalitní suché bílé víno. nejlépe Chardonnay.
user-icon

autor doktor no


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tymiánové krůtí a vepřové

Zpět na recept