Vaření.czReceptyTymiánová krkovice se smetanou

Tymiánová krkovice se smetanou

Krkovice tentokráte připravená na holandský způsob v bílém víně s tymiánem a smetanou.


3.381x
30 min
2×

Ingredience

3 plátkysýr
100 mlbílé víno
80 ganglická slanina
3 plátkyvepřová krkovice

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

zálivka

1 lžičkatymián
1 lžícehořčice
1 kelímekkysaná smetana

Postup přípravy

Krkovice omyjeme, osušíme, naklepeme a po okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a prudce opečeme na oleji. Kysanou smetanu smícháme s hořčicí, tymiánem a pepřem. Troubu předehřejeme na 220°C. Opečené maso vložíme do zapékací misky i s tukem, přilijeme víno a dáme do trouby částečně vysmahnout. Na každou krkovici položíme plátky anglické slaniny a plátek tvrdého sýra, přelijeme připravenou zálivkou a krátce zapečeme do změknutí masa. Měkkou tymiánovou krkovici se smetanou podáváme s brambory nebo hranolky.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tymiánová krkovice se smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Holandská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena