Tymiánová krkovice se smetanou

Krkovice tentokráte připravená na holandský způsob v bílém víně s tymiánem a smetanou.


3.381x
30 min
2×

Postup přípravy

Krkovice omyjeme, osušíme, naklepeme a po okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a prudce opečeme na oleji.

Kysanou smetanu smícháme s hořčicí, tymiánem a pepřem. Troubu předehřejeme na 220°C.

Opečené maso vložíme do zapékací misky i s tukem, přilijeme víno a dáme do trouby částečně vysmahnout.

Na každou krkovici položíme plátky anglické slaniny a plátek tvrdého sýra, přelijeme připravenou zálivkou a krátce zapečeme do změknutí masa.

Měkkou tymiánovou krkovici se smetanou podáváme s brambory nebo hranolky.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tymiánová krkovice se smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Holandská