Tykvové noky

Recept na jemné nočky z pečené dužiny tykve, které podáváme s šalvějovým máslem a hrubě mletým pepřem.


3.0591x
45 min

Ingredience

1 ksvejce
500 gdužina z tykve
150 ghladká mouka

podle potřeby

olej
máslo

podle chuti

sůl
šalvěj
mletý pepř

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200 °C.

Tykev očistíme. Dužinu pokrájíme na kousíčky, vložíme do vymazané formy, pokapeme olejem a pečeme asi půl hodiny v troubě. Upečenou tykev rozmačkáme, vmícháme mouku, vejce, sůl a pepř. Vše zpracujeme v těsto.

Z tohoto těsta vyválíme malé válečky, ze kterých ukrajujeme malé špalíčky a formujeme z nich malé noky. Vaříme je asi 5 minut v osolené vroucí vodě.

Šalvěj obereme a osmahneme na másle, okapané tykvové noky tímto máslem polijeme a podáváme sypané pepřem.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tykvové noky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena