Ideální jarní recept na krém z tvarůžků, který výborně chutná k pečeným bramborám. Hodí se také k bagetě a zelenině (ředkvičky, kedlubny, listové saláty).
200 g | ricotta |
150 g | zakysaná smetana |
200 g | olomoucké tvarůžky |
3 lžíce | čerstvá pažitka |
podle chuti | |
---|---|
mletý bílý pepř |
Na tento recept budeme potřebovat dobře vyzrálé tvarůžky, které lehce rozmělníme. Pažitku omyjeme a nasekáme nadrobno. Olomoucké tvarůžky podle potřeby nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Přidáme sýr ricotta a podle chuti mletý bílý pepř. Vše rozmělníme tyčovým mixerem dohladka a pak ručně vmícháme zakysanou smetanu. Nakonec vmícháme pažitku a necháme asi 3 hodiny rozležet v chladu. Směs neředíme. Během odležení sama získá konzistenci krému. Tvarůžkový krém s pažitkou podáváme jako přílohu k pečeným bramborám nebo bagetě a zelenině.
Silvestr může začít: Výběr nejlepších receptů na pomazánky
Top recepty na pomazánky, které užijeme při nejrůznějších slavnostních příležitostech, v tuto chvíli třeba k blížícím se oslavám příchodu nového roku. Vyzkoušejte ty nej recepty od klasické česnekové pomazánky, po vajíčkovou, rybí, ale i netradičně rajčatovou nebo z červené řepy.
Tip na veganskou svačinku: Pečená polenta s dipem krok za krokem
Tip na zdravou svačinu z pečené polenty a dipem z bílého tofu krok za krokem.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena