Vaření.czReceptyTvarohový závin z kynutého těsta

Tvarohový závin z kynutého těsta

Recept na oblíbený tvarohový závin.


4.743x
60 min
7×

Ingredience

náplň

cukr
vejce
2 kelímkytvaroh

těsto

3 špetkysůl
1 ksvejce
0.3 lmléko
150 gtuk
40 gdroždí
75 gcukr moučka
600 gpolohrubá mouka

na ozdobu

cukr moučka

podle potřeby

olej na vymazání

Postup přípravy

Na kynuté těsto je třeba udělat nejprve kvásek. Do hluboké mísy nasypeme mouku, do mouky uděláme uprostřed důlek, do kterého nasypeme cukr, na něj rozdrobíme droždí a zalijeme mlékem. Droždí necháme nabobtnat. Po nabobtnání přidáme vejce, rozpuštěnou Heru a sůl. Vše zamícháme a vymícháme v těsto. Těsto se nám nesmí lepit na vařečku. Pokud se lepí, přidáme ještě mouku a důkladně zamícháme. Takto hotové těsto poté rozválíme válečkem na moukou posypaném vále. Připravíme si tvarohovou náplň. Tvaroh zamícháme s cukrem a vejcem dohladka. Místo tvarohu můžeme použít i strouhaná jablka. Plát těsta naplníme náplní. Těsto pak svineme neboli zatočíme do závinu. Konce závinu důkladně zahneme dovnitř, aby nám tvaroh či jiná ingredience nevytekly. Tvarohový závin z kynutého těsta přendáme na olejem vymazaný plech a povrch závinu potřeme rozšlehaným vejcem. Závin pečeme v předehřáté troubě na 200 °C. Upečený tvarohový závin z kynutého těsta necháme vychladnout. Pak ho ocukrujeme, nakrájíme na kousky a můžeme podávat.
user-icon

autor hanca.s

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tvarohový závin z kynutého těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena