Tvarohový závin s kakaem

Závin z listového těsta chutná po tvarohu, kakau a kokosu.


3.715x
60 min

Ingredience

1 lžícekakao
1 ksžloutek
1 lžícecukr moučka
1.5 balíčkuvanilkový cukr
2 lžícestrouhaný kokos
1 balíčekbabické listové těsto
1 balíčekměkký tvaroh (kostka)
1.5 kelímkusmetanový oříškový nebo kokosový jogurt

na potření

bílek

podle potřeby

cukr moučka
kakaové BeBe sušenky

na ozdobu

strouhaný kokos

Postup přípravy

Na závin použijeme hotové listové těsto, které vyválíme na plát - spíše hrubší, protože má díky měkké náplni tendence se protrhat. Těsto trochu pocukrujeme. Připravíme si náplň. V míse promícháme kostku měkkého tvarohu se smetanovým oříškovým nebo kokosovým jogurtem. Přidáme 1 žloutek, lžíci moučkového cukru a necelé 2 balíčky vanilkového cukru. Přimícháme strouhaný kokos. Nakonec vmícháme kakao (ne granko!) a pár nadrobno rozlámaných kakaových be-be sušenek (stačí 2 - 3 plátky). Na plát listového těsta rozetřeme tvarohovou náplň, okraje necháme volné, aby nám náplň nevytekla. Pokud jsme zručnější, můžeme na náplň poklást i řadu celých be-be sušenek, při rolování však musíme dát pozor, abychom těsto neprotrhli a sušenky zůstaly ve středu závinu. Tvarohový závin s kakaem přesuneme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme strouhaným kokosem a dáme zapéct do trouby vyhřáté asi na 200 °C, po pár minutách teplotu zmírníme a dopékáme dozlatova. Tvarohový závin s kakaem bude spíše nižší - díky zvolené náplni, ale chutná výborně.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tvarohový závin s kakaem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena