Vaření.czReceptyTvarohový, špaldovo-kukuřičný koláč s ovocem

Tvarohový, špaldovo-kukuřičný koláč s ovocem

V létě je tento koláč skvělý s jahodami, borůvkami a malinami. Na podzim jsou dobré i švestky a zimě můžete použít okapané kompotované ovoce.


4.621x
45 min
1×

Ingredience

2 lžícecitronová šťáva
250 gbio tvaroh
1 ksbio vejce
2 lžičkykypřící prášek do pečiva bez fosfátů
0.5 lžičkypravá vanilka
50 gšpaldová celozrnná krupice
50 ginstantní kukuřičná polenta
80 gbio máslo
100 mlagáve sirup

podle chuti

ovoce

Postup přípravy

Vyhřejte teplovzdušnou troubu na 160 stupňů. Nejjednodušší je smíchat všechny suroviny kromě ovoce a pak je společně vyšlehat ručním šlehačem. Nebo můžete nejprve vyšlehat tuk s tvarohem a pak zamíchat s ostatními surovinami. Nakonec lehce vmíchejte ovoce jako do bublaniny. Vymažte a hrubou celozrnnou moukou vysypte formu - například klasickou dortovou, těsto nalijte do formy a dejte péct cca na 30 minut. RADA KE SLAZENÍ: Místo agáve sirupu, který je k ovoci nejlepší, můžete použít i javorový sirup. Počítejte ale pak s tím, že koláč bude mít javorovou příchuť, která se podle mě velmi dobře hodí spíše k zimní variantě s rozinkami a ořechy. A pokud jste fanoušci obilných sirupů, tak můžete použít rýžový či pšeničný biosirup, ale dejte ho o něco více než agáve, tj. cca 125 ml. BioAbecedář Hanky Zemanové Zdroj: BioAbecedář Hanky Zemanové, vydal Smart Press, 2010 Základní příručka pro všechny, kdo se zajímají o kvalitu jídla, zdraví a o bio.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tvarohový, špaldovo-kukuřičný koláč s ovocem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena