Tvarohový nákyp 2

Zapečený tvaroh nadýchaný sněhem z bílků a zdobený smetanou.


2.9927x
60 min

Ingredience

1 lžíceolej
sůl
3 ksvejce
30 gmáslo
strouhanka
3 lžícesmetana
1 lžícehrubá mouka
1 lžícekukuřičná mouka
300 gměkký tučný tvaroh

Postup přípravy

Dvě až tři hodiny před přípravou vložíme tvaroh do ubrousku. Položíme ho mezi 2 prkénka, zatížíme a necháme vytéci syrovátku. Pak tvaroh prolisujeme přes síto.

Do tvarohu přidáme 20 g másla, sůl, smetanu, žloutky a dobře promícháme. Půl hodiny před podáním vmícháme tuhý sníh z bílků, prosátou hrubou a kukuřičnou mouku. Tvarohovou hmotu vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy, jejíž dno jsme pokapali olejem. Tvarohový nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 - 30 minut do té doby, až je střed nákypu suchý.

Takto připravený tvarohový nákyp podáváme se smetanou.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohový nákyp 2

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Rumunská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.