Tvarohový krémeš

Vynikající moučník, kterému se jen těžko odolává.


3.920x
60 min
1×

Ingredience

náplň

1 dlolej
1 ksvejce
3 ksžloutek
500 mlmléko
150 gcukr krystal
1 balíčekvanilkový cukr
2 balíčkyměkký tvaroh
1 balíčekvanilkový pudinkový prášek

těsto

1 ksvejce
1 ksžloutek
2 lžičkyprášek do pečiva
150 gcukr krystal
300 gpolohrubá mouka
150 gHera nebo máslo

na ozdobu

4 ksbílek
4 lžícecukr moučka

podle potřeby

tuk na vymazání

Postup přípravy

Suroviny na těsto (vejce, žloutek, prášek do pečiva, cukr, polohrubou mouku a tuk) vypracujeme a necháme v chladu ztuhnout. Těsto rukou roztlačíme na vymaštěný plech, musíme počítat s tím, že vrstva těsta bude slabá. Na těsto vylijeme tvarohovou náplň. Tu si připravíme z vejce, oleje, cukru, vanilkového cukru, měkkého tvarohu, vanilkového pudinkového prášku, mléka a 1 žloutku. Suroviny spojíme v hladkou hmotu. Tvarohový krémeš dáme péct do středně teplé trouby asi na 1/2 hodiny. Před dopečením, když už tvarohová náplň zhoustla, vyndáme krémeš z trouby a na povrch koláče rozetřeme sníh ušlehaný ze 4 bílků a 4 lžic moučkového cukru. Vrátíme zpět do trouby už jen na pár minut, dokud sníh nezhnědne, a máme hotovo.
user-icon

autor Dvířka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tvarohový krémeš

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena